Вести од индустријата

Анализа на шуплината на собирање во одливки

2021-11-04
Шуплината на собирање е неизбежна при лиење. Кога металот ќе се олади и зацврсти, неговиот волумен ќе се намали, што ќе резултира со собирање.

Она што треба да го решиме е да направиме шуплината на собирање да се појави во делот што нема влијание врз квалитетот на леењето.

Кога го правите калапот, поставете го подигачот на позицијата каде што металниот волумен е голем и се проценува дека ќе се појави шуплина за собирање, така што ќе може да се генерира шуплина за собирање на подигачот. Ова е основен принцип, кој зависи од обликот на лиење.

Шуплината за собирање на лиење е затоа што лиењето се зацврстува на начин на зацврстување слој по слој, а собирањето на течноста и зацврстувањето е поголемо од цврстото собирање, формирајќи големи и концентрирани дупки на последниот дел за зацврстување на лиењето. Секвенцијално зацврстување, додавање на подигач и ладно железо и разумен дизајн на структурата на лиење за да се спречи собирање на лиење.

报错 笔记
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept